Manganese

 
ETIMOLOGIA: Prové del llatí " magnes " (magnètic) a causa de les propietats magnètiques de la pirolusita [MnO2].
 
SISTEMA CRISTAL·LÍ: Tetragonal
 
PRINCIPI DE FORMACIÓ: Primària.
 
CLASSE MINERAL: element natiu.
 
FÓRMULA QUÍMICA ELEMENTS MINERALS: Mn.
 
DURESA: Variable, 2 a les varietats toves i terroses, 5-6 per les cristal·lines
 
JACIMENTS: Brazil, Russia, Australia, Gabon and India
 
 
 
MINERALOGIA:Es troba generalment en masses terroses senceres cristal·lines o criptocristalinas, de vegades en forma d'agregats aciculars radials, mai es troba en la naturalesa en estat natiu. El manganès s'oxida amb facilitat en l'aire per formar una capa castanya d'òxid, per això & nbsp; generalment es presenta en forma d'òxids i també en la de silicats i carbonats. La mena d'aquest mineral majorment utilitzades en la indústria és la pirolusita (MnO2), d'un 63% de manganès, però s'usen altres com la braunita (MnS12O3) de 69%, la rodonita, la rodocrosita, etc.
 
 
PER SABER MÉS:
 
El manganès és un oligoelement, és a dir, un element químic essencial per a totes les formes de vida:
 
És important en fotosíntesi oxigènica a les plantes.
 
La presa de Manganès pels humans majoritàriament té lloc a través de la gastronomia, com són els espinacs, el te i les herbes. Els aliments que contenen les més altes concentracions són els grans i arròs, les llavors de soja, els ous, fruits secs, l'oliva d'oliva, els jueus verds i els ous.
 
Per als animals el Manganès és un component essencial sobre unes 36 enzimes que s'utilitzen per al metabolisme de carbohidrats, proteïnes i greixos.
 
 
 
MITOLOGIA I CURIOSITATS: Va ser descobert en 1774 pel químic suec Carl Wilhelm Scheele (1742-1786). El fons oceànic és una enorme font de manganès, més precisament el 24% del manganès de la Terra es troba allí. S'ha trobat diòxid de manganès, en pintures rupestres (donant un color negre). També s'han utilitzat al llarg de la història, per exemple pels egipcis i els romans, compostos de manganès per a descolorir el vidre o bé donar-li color. Així mateix, s'ha trobat un manganès a les mines d'roles utilitzades pels espartanos, i es pensa que potser sigui degut a això la especial duresa dels seus acers. Es consumeix més del 95% de la producció mundial de manganeso.
 
 
 
 
PROPIETATS:Els minerals negres absorbeixen tota la llum i són adequats per extreure l'energia exedentària. Des del punt de vista energètic, el dolor es genera on apareix un bloqueig i els minerals negres absorbeixen aquest excés d'energia, després del qual el dolor es desapareix i s'estableix una relaxació . Mentre elimina tensions, els minerals negres aporten seguretat i estabilitat i manté allunyades les desviacions mentals i concentren la nostra atenció en l'essencial.
 
CHAKRES: Sacral.
 
SIGNE ZODIACAL: Capricorn.
 
USOS: La composició química del mineral de manganès determina els seus diferents usos industrials: El manganès es consumeix principalment en la indústria siderúrgica, en la fabricació de bateries seques, i en usos químics, en la producció d'acer, aleacions ferro-manganès, el manganès s'utilitza com a agent purificador s'aprofita per lliurar el mineral de ferro d'impureses, decolorante del vidre, obtenció de vendes de manganès, catalitzador en pintures i vernissos, per fabricar monedes.
Product added to wishlist
Product added to compare.